Баклава с локум

След 5

Дойте това време от годината, през което баклавата, тиквеникът, питката… Ако кажем всичко тестено, няма да сбъркаме, заемат своето почетно място на трапезата. Позволете си да оставите диетите настрана поне за малко. 😉

Баклава с локум

Баклава с локум

Мария Иванова (гр. Сливен)
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:16

Необходими продукти:
  

  • 3 пакетчета локум
  • 1 пакет кори за баница

За плънката:

  • 4 бр. яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода (хлебна)
  • 4 с.л. кисело мляко

За сиропа:

  • 4 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

За плънката смесваме всички продукти много добре. Нарязваме локума на малки парченца.


На всеки 2 листа кори мажем с плънката. Печем на 170 градуса, първо отдолу, после отгоре. След като изстине поливаме с горещият сироп.

Баклава с локум
След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *