Бамя с кускус

24Kitchen​

За всички тези от нас, коти никога не успяват да седнат около масата навреме и винаги бързат да свършат „и още нещо“, ето подходяща лека вечеря, изпълнена с вкус и радост. Да ви е сладко! 🙂

Бамя с кускус

Бамя с кускус

Стоян и Лора
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 500 г бамя (може и замразена)
  • 2 с.л. оцет (червен, винен)
  • 100 мл зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава резене (малка)
  • 600 г домати (на кубчета от консерва)
  • ½ връзка магданоз
  • ½ ч.л. захар
  • 1 бр. лимон (малък)
  • 150 г кускус (без варене)
  • 300 мл бульон (зеленчуков)
  • 150 г сирене (краве)
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Накиснете бамята в малко студена вода, разбъркана с оцет. Оставете я така половин–един час. Нарежете на ситно лука, чесъна и резенето. Накълцайте магданоза.

Загрейте половината от зехтина и запържете на умерен огън лука, чесъна и резенето. Щом започнат да се карамелизират, добавете доматите. Разбъркайте и сложете обеления и нарязан на кубчета лимон и магданоза. Гответе на слаб огън под капак 10 минути. Овкусете със сол и захар.

Прибавете отцедената бамя и гответе около 15 минути на слаб огън под капак.


Загрейте бульона и залейте кускуса. Овкусете със сол. Налейте останалия зехтин и покрийте. Оставете да набъбне.

Сервирайте бамята с кускуса и кубчета сирене.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *