Всеки има хора, които харесва, които следва. Такива, от които винаги има какво да си вземеш и да научиш. Един такъв човек – блогър, готвач, пътешественик и телевизионен кулинар е Лора Найденова. Предлагам днес една любима моя рецепта на Лора, която леко промених и на която ви предлагам да се насладите още днес!
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Бананов кекс с орехи и шоколад
Необходими продукти:
- 200 г брашно
- 140 г кокосова захар
- 125 г масло
- 2 бр. яйца
- 3 бр. банани (добре озрели)
- ½ ч.л. канела
- ванилия
- 1 пакетче бакпулвер
- 70 г шоколад (кулинарен или шоколадови капки)
- 50 г орехови ядки (накълцани)
Начин на приготвяне:
За тази рецепта може да не ползвате миксер и да разбивате само на ръка с помощта на тел.
Бананите намачкайте добре с с вилица и ги разбийте заедно с яйцата, захарта, канелата и ванилията. Добавете разтопеното масло и предварително смесените брашно и бакпулвер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Последни добавете накълцаните на едро орехи и шоколадовите капки. Разбъркайте.
Изсипите готовата смес в продълговата кексова форма покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути. Да ви е сладко!
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.