Баница с царевично брашно и семена

След 5

Жълтеникавото царевично брашно, приготвено от смлени царевични зърна, е полезна и вкусна добавка към здравословното хранене. Тъй като не съдържа глутен, то е една от най-здравословните алтернативи на пшеничното брашно и може да го замести напълно.

Този позабравен вид брашно служи като отличен източник на цинк – важен за ензимната функция минерал. Цинкът активира ензими, регулиращи генетичната активност на клетките, подсилва имунната система и спомага за извличането на енергия от поетата храна.

Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
1 к.ч. царевично брашно
1 ч.ч. кисело мляко
4 яйца
100 мл олио
1 пакет бакпулвер
300 г сирене
1 с.л. микс от семена

Начин на приготвяне:
В купа се разбиват яйцата, добавят се олиото, киселото мляко и царевичното брашно с бакпулвера. Разбърква се добре.

Взема се един лист от корите и се намазва с 3-4 с.л. от яйчената смес, отгоре се поставя втори лист, който също леко се намазва, следва трети лист, намазан със сместа и поръсен с натрошено сирене по цялата кора.


Навиват се на рехаво руло и се нареждат в намазнена тава. Така се прави и с останалите кори.

Баницата се нарязва на парчета, отгоре леко се поръсва с малко олио и микс от семена. Пече се в загрята фурна 170 градуса около 25-30 минути до зачервяване. Изважда се и се покрива с кърпа за 5-10 минути. Нарязва се и се сервира!

  • Баница с царевично брашно и семена

Автор: Виолета Матева (гр. Камено)

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *