Оказа се, че да си направиш много вкусен сладолед в домашни условия е изключително лесно. Толкова, че човек може и да подцени момента. Затова, колкото и лесна да е рецептата, съветът на Готвачковците е да се отнесете към нея с внимание.
Познавачи казват, че когато се разбива сметана до крем, съдът и бъркалките на миксера е хубаво да са охладени. Другата особеност е, че скоростта на бъркане с миксера трябва да е от лека до умерена. Когато се бърка на бърза скорост, има опасност да избиете маслото от сметаната (случва се) :). Дори и това да стане, може да хомогенизирате отново с блендер.
Начина на приготвяне вижте във видеото:
Вижте и още рецепти от Готвачковците в канала им във Vbox7.com
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!