Ако търсите лесен и вкусен десерт, който ще изпълни дома ви с приказен аромат, този бърз пай с ябълки и круши е идеалното решение! С минимални усилия и няколко основни съставки ще приготвите неустоимо сладко изкушение с хрупкава коричка и сочен плодов пълнеж.
Комбинацията от ябълки и круши придава на пая естествена сладост и леко карамелен вкус. Подходящ е както за сутрешно кафе, така и като завършек на семейната вечеря. Опитайте тази рецепта и се насладете на домашно приготвен десерт, който ще впечатли всички! 🍏🍐🥧
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор).
Обелете ябълките и ги почистете от семки. Нарежете ги на едро и ги поставете в купа. Обелете крушите, почистете ги от семки и ги нарежете на четвъртинки. Сложете и тях в купата. Добавете лимоновия крем и разбъркайте добре.
Разточете тестото върху набрашнен плот, с дебелина 3-4 мм. С помощта на капак изрежете кръг от тестото (33 см) и го прехвърлете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Надупчете тестото на много места с вилица.
Изсипете пълнежа по средата на тестото. След това го разпределете, като оставите свободно разстояние до края на тестото от 7.5 см. Намажете тестото с предварително разбито яйце. Завийте тестото по края така, че да оформите ръб.
Сега разпределете равномерно пълнежа до ръба на тестото. Поръсете с кафява захар плодовете и печете пая 35-40 минути. Докато е още топъл, поръсете с пудра захар.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.