Вкусни и бързи крекери без глутен, които ще се превърнат в любимо хрупкаво изкушение за цялото семейство. Заради липсата на глутен в тях, те изискват слепващ агент като хуск или яйчен белтък, но аз предпочитам да използвам чиа – резултатът е не по-малко впечатляващ! Леки, хрупкави и пълни с полезни съставки.
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Начин на приготвяне:
Смесваме семената, чиата и солта и добавяме зехтина и водата. Остава семената да попият цялото количество течност, като ги разбъркваме периодично.
Разстиламе на тънък лист върху хартия за печене и печем на 160-170 градуса за около 20 минути или до кафеникав загар и оставяме напълно да изстине, за да разчупим готовите крекери без глутен.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.