Бързи крекери без глутен


Вкусни и бързи крекери без глутен, които ще се превърнат в любимо хрупкаво изкушение за цялото семейство. Заради липсата на глутен в тях, те изискват слепващ агент като хуск или яйчен белтък, но аз предпочитам да използвам чиа – резултатът е не по-малко впечатляващ! Леки, хрупкави и пълни с полезни съставки.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Бързи крекери без глутен

Анелия Терзиева
Време за готвене: 20 минути
Ястие: Здравословно
Кухня: Българска
Порции:1 доза

Необходими продукти:
  

  • 200 г микс от семена
  • 30 г чиа
  • 40 мл зехтин
  • 180 мл вода (топла)
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Смесваме семената, чиата и солта и добавяме зехтина и водата. Остава семената да попият цялото количество течност, като ги разбъркваме периодично.


Разстиламе на тънък лист върху хартия за печене и печем на 160-170 градуса за около 20 минути или до кафеникав загар и оставяме напълно да изстине, за да разчупим готовите крекери без глутен.

  • Бързи крекери без глутен
  • Бързи крекери без глутен
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *