Нежна, сочна, сладка и безумно вкусна. И макар да съм фен на шоколада, това е една от любимите ми торти. А най-хубавото е, че се приготвя толкова бързо, колкото и се изяжда. 🙂
Четете всеки четвъртък „С дъх на Mimoza“
Начин на приготвяне:
Заквасената сметана се смесва с 1 ч.ч. захар и се разбърква с лъжица. В друга купа се настъргват ябълките на едро ренде. Към тях се прибавя останалата захар и канелата.
Тортена форма (диаметър 22-25 см) се намазва добре с масло. Реди се един пласт бисквити. Дъното трябва да е плътно покрито, затова в процепите се слагат натрошени бисквити.
Отгоре се нанася половината от ябълковата смес. След което се покрива с половината сметана. Отново се реди слой бисквити, после ябълки и накрая сметана.
Тортата трябва да престои поне една нощ в хладилник.
Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.