Бисквитена торта с ябълки

Нежна, сочна, сладка и безумно вкусна. И макар да съм фен на шоколада, това е една от любимите ми торти. А най-хубавото е, че се приготвя толкова бързо, колкото и се изяжда. 🙂

Четете всеки четвъртък „С дъх на Mimoza“

Бисквитена торта с ябълки

Бисквитена торта с ябълки

Мария Николова
Време за готвене: 15 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:12

Необходими продукти:
  

  • 4 бр. ябълки (големи)
  • 400 г заквасена сметана
  • 270 г бисквити („Закуска“)
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. канела
  • масло (за намазване)

Начин на приготвяне:
Заквасената сметана се смесва с 1 ч.ч. захар и се разбърква с лъжица. В друга купа се настъргват ябълките на едро ренде. Към тях се прибавя останалата захар и канелата.

Тортена форма (диаметър 22-25 см) се намазва добре с масло. Реди се един пласт бисквити. Дъното трябва да е плътно покрито, затова в процепите се слагат натрошени бисквити.


Отгоре се нанася половината от ябълковата смес. След което се покрива с половината сметана. Отново се реди слой бисквити, после ябълки и накрая сметана.

Тортата трябва да престои поне една нощ в хладилник.

Мария Николова

Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *