Бисквитената торта е един от най-любимите и лесни за приготвяне десерти. Задължителните продукти в нея са единствено бисквитите и кремът, а всичко останало, което добавяте към тях е въпрос на вкус и кулинарна фантазия.
Доста домакини често приготвят крема за бисквитената торта с готово овкусено и ароматизирано нишесте, което разтварят в прясно мляко и сгъстяват за няколко минути на котлона.
Ако имате обаче малко повече време, ви предлагаме да замените пакетчето от магазина с вкусен домашен яйчен крем. Той категорично не може да се нарече сложен за приготвяне, но страхотният му вкус в комбинация с нежния аромат на ванилия правят любимата торта наистина невероятна и удоволствие за всички сетива.
Рецептата е част от конкурса „Пролетта е вкусна“
Необходими продукти:
1 пакет бисквити „Закуска“
1 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
3 жълтъка
1 ванилия
1 л прясно мляко
натрошени орехи за украса
бучка масло
Начин на приготвяне:
В купа смесваме жълтъците, захарта, брашното и ванилията с малко прясно мляко, разбъркваме до получаване на хомогенна смес под формата на каша.
Когато останалата част от млякото заври на котлона, прибавяме въпросната смес и бъркаме до получаване на крем с гъста консистенция. По желание, когато кремът е готов прибавяме бучка масло.
В подходяща тава редим ред бисквити, ред крем, като завършваме с крем. Украсяваме с натрошени орехи. Тортата трябва да престои в хладилник поне 5-6 часа.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!