Отваряме широко вратата на кухнята си, за да поканим отново Йоли и вкусотийките, които ни предлага. Рецептата от книгата ѝ „Вкусно с Йоли II“, която ще приготвим днес, е за ароматни бисквити. Опитайте ги! 🙂
Бисквити с моркови и кокос
Йоланта Делибозова-ЙолиНеобходими продукти:
- 1 бр. яйце
- 150 г захар
- 100 г масло (разтопено)
- 3 с.л. олио
- 4 бр. моркови (сварени и намачкани на пюре)
- ванилия
- 1 ч.л. подправки (микс от кардамон, карамфил, канела, индийско орехче, джинджифил)
- 70 г кокосови стърготини
- 300 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер (равна)
За глазурата:
- сок от една малка мандарина
- 4-5 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте яйцето със захарта. Налейте маслото, олиото и прибавете морковеното пюре. Овкусете с ванилия и микса от подправки.

Сложете кокосовите стърготини и размесете. Накрая добавете брашното, предварително пресято с бакпулвера. Разбъркайте добре с лъжица или бъркалка.
Загрейте фурната на 175 градуса с вентилатор. Покрийте тава с хартия за печене. Гребнете от сместа с лъжичка и сипете малки купчинки, като оставите разстояние помежду им. Изпечете сладките за около 15-20 минути до златисто.
За глазурата разбъркайте пудрата захар и сока от мандарина. Прибавяйте сока постепенно и преценете гъстотата според предпочитанията си. Глазурата трябва да е достатъчно гъста, за да се задържа по сладките, но и свободно да се разлива.
Покапете я върху бисквитите и след като изсъхне, гарнирайте със стружки настърган морков.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!