Бисквити с моркови и кокос

След 5

Отваряме широко вратата на кухнята си, за да поканим отново Йоли и вкусотийките, които ни предлага. Рецептата от книгата ѝ „Вкусно с Йоли II“, която ще приготвим днес, е за ароматни бисквити. Опитайте ги! 🙂

Бисквити с моркови и кокос

Бисквити с моркови и кокос

Йоланта Делибозова-Йоли
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:60 броя

Необходими продукти:
  

  • 1 бр. яйце
  • 150 г захар
  • 100 г масло (разтопено)
  • 3 с.л. олио
  • 4 бр. моркови (сварени и намачкани на пюре)
  • ванилия
  • 1 ч.л. подправки (микс от кардамон, карамфил, канела, индийско орехче, джинджифил)
  • 70 г кокосови стърготини
  • 300 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер (равна)

За глазурата:

  • сок от една малка мандарина
  • 4-5 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

В купа разбъркайте яйцето със захарта. Налейте маслото, олиото и прибавете морковеното пюре. Овкусете с ванилия и микса от подправки.

Бисквити с моркови и кокос

Сложете кокосовите стърготини и размесете. Накрая добавете брашното, предварително пресято с бакпулвера. Разбъркайте добре с лъжица или бъркалка.

Загрейте фурната на 175 градуса с вентилатор. Покрийте тава с хартия за печене. Гребнете от сместа с лъжичка и сипете малки купчинки, като оставите разстояние помежду им. Изпечете сладките за около 15-20 минути до златисто.


За глазурата разбъркайте пудрата захар и сока от мандарина. Прибавяйте сока постепенно и преценете гъстотата според предпочитанията си. Глазурата трябва да е достатъчно гъста, за да се задържа по сладките, но и свободно да се разлива.

Покапете я върху бисквитите и след като изсъхне, гарнирайте със стружки настърган морков.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *