Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя има ронлива, зърнеста структура със слаб млечнокисел мирис, а вкусът й е най-често сладникав, млечнокисел до леко солен. Тя е изключително добър източник на незаменими аминокиселини и белтъчини. Употребява се както за пряка консумация, така и като ценна суровина за приготвяне на разнообразни кулинарни изделия.
Рецептата е част от конкурса „Зимна кулинарна приказка“
Необходими продукти:
250 г извара
6 супени лъжици захар
125 г краве масло
200 г кокосови стърготини
1 ванилия
ядки
стафиди
Начин на приготвяне:
Всички съставки се смесват добре, като се оставя една част от кокосовите стърготини отделно в съд. Като стане еднородна смес се правят малки топчета. Вътре в топчето се слага ядка и стафида. Овалват се в кокосовите стърготини, които сме оставили в другия съд. Получените топчета се оставят в хладилника. Да ви е сладко!
Автор: Галина Вълчева
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!