Лекарите са категорични: редовната консумация на броколи понижава риска от инсулт, засилва имунната защита и предотвратява появата на определени видове рак. А тук броколи е в основата на уникална семейна вкусотия.
Рецептата е част от конкурса „Семейна вкусотия“
Начин на приготвяне:
Слагаме нарязаните на цветчета броколи и ги сваряваме в подсолена вода за около 15 мин.
Нарязваме пилешкото на малки парченца, запържваме го в тиган.
Отцеждаме броколите и ги подреждаме в тавичка, посоляваме, ако е необходимо, добавяме маслото на парченца, шарена сол, отгоре подреждаме пилешкото бон филе, заливаме със сметаната и разбъркваме добре.
Слагаме да се запече за около 30 мин. в предварително нагрята фурна на 240 градуса, след това изваждаме и настъргваме кашкавала, слагаме го обратно във фурната до златист кашкавал.
Бон Апети!
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!