Бухнал омлет с тиквички

24Kitchen​

Представяме ви една неустоима рецепта за бухнал омлет с тиквички – леко и вкусно ястие, което ще ви впечатли със своята пухкава текстура и богат вкус. Тиквичките придават свежест, която прекрасно се съчетава с мекотата на омлета.

Това е идеалната комбинация от полезни съставки и засищаща храна, подходяща за всяко време на деня – закуска, обяд или вечеря. Лесен за приготвяне, но с впечатляващ резултат, този омлет ще стане любим както на вас, така и на вашето семейство!

Бухнал омлет с тиквички

Бухнал омлет с тиквички

Стоян и Лора
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 4 бр. яйца
  • 2 бр. тиквички
  • 1 скилидка чесън
  • 3-4 стръка копър
  • 150 г кашкавал (от краве мляко)
  • 100 г брашно
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 с.л. масло
  • сол (на вкус)
  • зехтин (за намазване)

Начин на приготвяне:

Нарежете измитите тиквички косо на шайби. Разбъркайте ги със зехтин и сол и ги изпечете на грил тиган. След това ги нарежете на жулиен.

Разбийте добре яйцата в подходящ съд.

Стрийте чесъна на паста с малко сол, а копъра нарежете на ситно и ги разбъркайте с яйцата.

В друг съд разбъркайте бакпулвера с брашното. Налейте млякото и хубаво разбъркайте.


Налейте сместа с брашно към яйчената и разбъркайте внимателно. Изсипете и тиквичките. Отново разбъркайте.

Загрейте маслото в тиган с термоустойчива дръжка. Налейте сместа в тигана, поръсете с нарязания на тънки парченца кашкавал.

Оставете на котлона, колкото да хване лека коричка отдолу и след това печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *