Представяме ви една неустоима рецепта за бухнал омлет с тиквички – леко и вкусно ястие, което ще ви впечатли със своята пухкава текстура и богат вкус. Тиквичките придават свежест, която прекрасно се съчетава с мекотата на омлета.
Това е идеалната комбинация от полезни съставки и засищаща храна, подходяща за всяко време на деня – закуска, обяд или вечеря. Лесен за приготвяне, но с впечатляващ резултат, този омлет ще стане любим както на вас, така и на вашето семейство!
Бухнал омлет с тиквички
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 4 бр. яйца
- 2 бр. тиквички
- 1 скилидка чесън
- 3-4 стръка копър
- 150 г кашкавал (от краве мляко)
- 100 г брашно
- ½ ч.л. бакпулвер
- 250 мл прясно мляко
- 2 с.л. масло
- сол (на вкус)
- зехтин (за намазване)
Начин на приготвяне:
Нарежете измитите тиквички косо на шайби. Разбъркайте ги със зехтин и сол и ги изпечете на грил тиган. След това ги нарежете на жулиен.
Разбийте добре яйцата в подходящ съд.
Стрийте чесъна на паста с малко сол, а копъра нарежете на ситно и ги разбъркайте с яйцата.
В друг съд разбъркайте бакпулвера с брашното. Налейте млякото и хубаво разбъркайте.
Налейте сместа с брашно към яйчената и разбъркайте внимателно. Изсипете и тиквичките. Отново разбъркайте.
Загрейте маслото в тиган с термоустойчива дръжка. Налейте сместа в тигана, поръсете с нарязания на тънки парченца кашкавал.
Оставете на котлона, колкото да хване лека коричка отдолу и след това печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.