Дърпана баница от домашно тесто

След 5

Тази баница ще си я направим изцяло сами, даже и тестото. След това ще го разточим, а после така ще издърпаме корите, че резултатът да е впечатляващ. Домашно и много вкусно, да ви е сладко! 🙂

Дърпана баница от домашно тесто

Антоанета Найденова (с. Лозен)
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Тестени
Кухня: Българска
Порции:8

Необходими продукти:
  

За тестото:

  • 600 мл вода
  • 2 с.л. оцет
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. сол
  • 2 бр. яйца (по желание)
  • 1 кг брашно

За плънката:

  • 400 г сирене
  • 2 бр. яйца

Начин на приготвяне:

В съд се смесват водата, олиото, оцета, солта и яйцата, постепенно към тях се прибавя брашно и се замесва тесто. Разделя се на топки, които се оставят да починат около 20 минути.

Всяка топка първо се разточва с точилка. Получената кора, след това се дърпа на ръце, докато се получи необходимата тънкост.


Всяка кора се маже с мазнина, слага се от плънката и се завива на руло. Готовата баница по желание може да се намаже с яйце и да се поръси с мазнина. Пече се в умерена фурна около 30-40 минути.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *