Тази баница ще си я направим изцяло сами, даже и тестото. След това ще го разточим, а после така ще издърпаме корите, че резултатът да е впечатляващ. Домашно и много вкусно, да ви е сладко! 🙂
Начин на приготвяне:
В съд се смесват водата, олиото, оцета, солта и яйцата, постепенно към тях се прибавя брашно и се замесва тесто. Разделя се на топки, които се оставят да починат около 20 минути.
Всяка топка първо се разточва с точилка. Получената кора, след това се дърпа на ръце, докато се получи необходимата тънкост.
Всяка кора се маже с мазнина, слага се от плънката и се завива на руло. Готовата баница по желание може да се намаже с яйце и да се поръси с мазнина. Пече се в умерена фурна около 30-40 минути.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!