Представяме ви една позабравена рецепта от детството – домашен течен шоколад. Това вкусно изкушение не изисква нито много продукти, нито е безкрайно трудоемко, а времето за приготвяне е има-няма 15 минути. Да ви е сладко!
Рецептата е от конкурса “Шоколадът е магия”
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко и захарта в тенджерка на котлона, докато се разтопи захарта. След това добавете маслото и изчакайте да се стопи до получаване на еднородна смес.
В отделен съд смесете сухото мляко, ванилията и какаото. Горещата смес изсипете на тънка струя при сухите продукти и бъркайте с миксер, за да не се получат бучки.
Топлия шоколад разлейте в купички и оставете за няколко часа в хладилника да стегне.
Преди сервиране можете да украсите по желание с шоколадови пурички и разбита сладкарска сметана.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!