Домашен течен шоколад

След 5

Представяме ви една позабравена рецепта от детството – домашен течен шоколад. Това вкусно изкушение не изисква нито много продукти, нито е безкрайно трудоемко, а времето за приготвяне е има-няма 15 минути. Да ви е сладко!

Рецептата е от конкурса “Шоколадът е магия”

Домашен течен шоколад

Мила Найденова
Време за готвене: 15 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 250 г сухо мляко
  • 4 с.л. какао
  • 1 пак. ванилия
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 125 г масло
  • 150 мл вода (или прясно мляко)

Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко и захарта в тенджерка на котлона, докато се разтопи захарта. След това добавете маслото и изчакайте да се стопи до получаване на еднородна смес.

В отделен съд смесете сухото мляко, ванилията и какаото. Горещата смес изсипете на тънка струя при сухите продукти и бъркайте с миксер, за да не се получат бучки.


Топлия шоколад разлейте в купички и оставете за няколко часа в хладилника да стегне.

Преди сервиране можете да украсите по желание с шоколадови пурички и разбита сладкарска сметана.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *