На книжния пазар у нас вече е книгата „Кухнята на времето. Традиционната българска кухня през ХХ век” (ИК „Сиела“). Съставителят Лилия Герасимова е събрала антропологични и етнографски данни от множество кътчета на България, за да събере най-българските ястия в книга с рецепти и фотографии, които очертават най-ясно националния кулинарен облик. В книгата ще намерите над 200 примера за богатството на българската кухня и ще се докоснете до многобройните възможности да готвите разнообразно с локална продукция. Ето една от многото идеи.
Начин на приготвяне:
Почистете чушките и доматите ги нарежете на едро. Варете ги, докато омекнат, и след това ги прецедете през сито, за да се отделят люспите.
Пюрето се вари, докато стане наполовина. Добавя се олиото, захарта, чесъна и сол на вкус. Вари се още 1/2 час, като непрекъснато се бърка, за да не загори. Стерилизира се 90 мин.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!