За днес имаме нещо лесно. Приготвяме го бързо. Така ще имаме под ръка какво да похапнем за всяко време от деня. С комплимент от „Вкусноландия“, добър апетит!
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Начин на приготвяне:
Заделяме един жълтък за намазване и от останалите продукти замесваме меко и лепкаво тесто.
Разточваме върху добре набрашнена повърхност и разрязваме на дълги ленти.
Всяка лентичка усукваме и така получените гризини подреждаме в тавичка за печене, отново посипана с брашно. Намазваме ги с останалия жълтък. Печем за около 15 минути на 170 градуса.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.