Дробчета по селски! Класика от българската кухня, което съчетава простотата на селските рецепти с богатия вкус на добре подправените дробчета. Те са вкусни, ароматни и лесни за приготвяне, като основната им тайна е в бавното готвене, което ги прави крехки и сочни.
Лукът и зелената чушка придават леко сладък и свеж вкус, а добавените подправки завършват ястието с перфектен баланс. Това ястие е чудесен избор за обяд или вечеря, особено в комбинация с топъл хляб, картофено пюре или варен ориз.
Споделете и вашето любимо ястие
в групата ни “Общност: Домашни вкусотийки”
Дробчета по селски с лук и зелена чушка
Коста МаноловНеобходими продукти:
- 500 г пилешки дробчета
- 2 големи глави лук
- 1 голяма зелена чушка
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. олио или масло
- 1 ч.л. червен пипер
- ½ ч.л. черен пипер
- ½ сол чубрица (по желание)
- ½ сол сол (или на вкус)
- 100 мл бяло вино (по желание)
- пресен магданоз (за поръсване, по желание)
Начин на приготвяне:
Измийте дробчетата добре и ги отцедете върху кухненска хартия. По желание може да ги нарежете на по-малки парчета. В дълбок тиган загрейте олиото и добавете нарязания на полумесеци лук и нарязаната на ленти зелена чушка. Гответе 4-5 минути на среден огън, докато омекнат.
Прибавете пилешките дробчета и увеличете огъня. Запечатайте ги за 3-4 минути, като разбърквате периодично. Поръсете с червен пипер, черен пипер, чубрица и сол. Добавете нарязания чесън и разбъркайте добре.
Намалете котлона и оставете да се готви още 10-15 минути, докато дробчетата станат крехки. Ако желаете, налейте бялото вино и оставете да се изпари. Поръсете с нарязан пресен магданоз и сервирайте готовите дробчета по селски топли, с гарнитура от картофено пюре, ориз или пък с пресен хляб. И чаша изстудена бира, разбира се!
„Общност: Домашни вкусотийки“ е групата ни във Facebook, в която всички любители на вкусната храна могат да споделят своите кулинарни творения. А ние ще представим домашните ви вкусотии на читателите на електронното списание © След 5.