Дробчета по селски с лук и зелена чушка

Дробчета по селски! Класика от българската кухня, което съчетава простотата на селските рецепти с богатия вкус на добре подправените дробчета. Те са вкусни, ароматни и лесни за приготвяне, като основната им тайна е в бавното готвене, което ги прави крехки и сочни.

Лукът и зелената чушка придават леко сладък и свеж вкус, а добавените подправки завършват ястието с перфектен баланс. Това ястие е чудесен избор за обяд или вечеря, особено в комбинация с топъл хляб, картофено пюре или варен ориз.

Споделете и вашето любимо ястие
в групата ни “Общност: Домашни вкусотийки

Дробчета по селски с лук и зелена чушка

Коста Манолов
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 500 г пилешки дробчета
  • 2 големи глави лук
  • 1 голяма зелена чушка
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио или масло
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ½ сол чубрица (по желание)
  • ½ сол сол (или на вкус)
  • 100 мл бяло вино (по желание)
  • пресен магданоз (за поръсване, по желание)

Начин на приготвяне:

Измийте дробчетата добре и ги отцедете върху кухненска хартия. По желание може да ги нарежете на по-малки парчета. В дълбок тиган загрейте олиото и добавете нарязания на полумесеци лук и нарязаната на ленти зелена чушка. Гответе 4-5 минути на среден огън, докато омекнат.


Прибавете пилешките дробчета и увеличете огъня. Запечатайте ги за 3-4 минути, като разбърквате периодично. Поръсете с червен пипер, черен пипер, чубрица и сол. Добавете нарязания чесън и разбъркайте добре.

Намалете котлона и оставете да се готви още 10-15 минути, докато дробчетата станат крехки. Ако желаете, налейте бялото вино и оставете да се изпари. Поръсете с нарязан пресен магданоз и сервирайте готовите дробчета по селски топли, с гарнитура от картофено пюре, ориз или пък с пресен хляб. И чаша изстудена бира, разбира се!

Общност: Домашни вкусотийки

„Общност: Домашни вкусотийки“ е групата ни във Facebook, в която всички любители на вкусната храна могат да споделят своите кулинарни творения. А ние ще представим домашните ви вкусотии на читателите на електронното списание © След 5.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *