Днес ще си приготвим специален двуцветен сладкиш за десерт. Не отнема много време и продукти, но със сигурност всички вкъщи ще го харесат. Да ви е сладко! 🙂
Начин на приготвяне:
Чукваме едно по едно яйцата в дълбока купа. Разбиваме ги с миксер със захарта. Добавяме олиото и пак разбиваме.
Смесваме содата с млякото да шупне и разбъркваме. Брашното се пресява. Добавя се бакпулвера и се разбърква.
Прибавяме към яйчената смес млякото със содата и разбъркваме. После добавяме и брашното постепенно. Разбъркваме много добре.
Намазнявяме с олио или масло форма за торта и я посипваме леко с брашно. Разпределяме сместа на две части. Изсипваме половината смес и заглаждаме внимателно. Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След като стане готов го мажем със сладко от праскови с помощта на лъжица. Нанасяме от сладкото равномерно по повърхността.
В другата половина от сместа, която ни остана слагаме какаото и разбъркваме. Изсипваме кашата върху сладкиша и заглаждаме внимателно. След като сме изсипали какаовата смес равномерно наръсваме с нарязани на дребно орехови ядки. Пак печем на 180 градуса, но само горе.
Вече готов го вадим от тортената форма с ринг внимателно, когато е поизстинал. Режем на триъгълници като торта.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!