Съвсем скоро си приготвихме кебап по персийски. Сега ще ви предложим какво още можете да добавите на масата си от тази кухня, за да бъде насладата пълна. Комбинацията е много добра, опитайте! 🙂
Дзадзики по персийски
Дарина НиколоваНеобходими продукти:
- 400 г цедено мляко (или кисело мляко с 4.5% масленост)
- ½ бр. краставица
- 3 с.л. мента (прясна или 1 с.л. сушена)
- 2 с.л. копър
- 1 ч.ч. орехови ядки (леко запечени)
- 5 скилидки чесън
- сол (на вкус)
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. листа от роза (сушени или зърна от нар)
Начин на приготвяне:
Краставицата се нарязва на кубчета. Леко запечените орехи се скълцват с ножа на едро. Чесънът, ментата и копърът се нарязват на ситно.
В купа се смесват всички продукти, като част от орехите се оставят за украса. Сместа се разбърква, изсипва се в сервизна чиния, украсява се с листенца от рози, орехови ядки, копър, поръсва се със сумак и по желание може да се добавят зрънца нар. Охлажда се 1 час преди сервиране.
(Ореховите ядки запичам за минута, минута и половина в чиния, в микровълновата фурна)
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!