Екзотични пилешки филенца

След 5

Комбинирането на различни вкусове в една чиния понякога е смела инициатива. С подходящата рецепта обаче може да сте сигурни, че няма да се провалите. Ето как да разнообразим пилешкото филе днес.

Екзотични пилешки филенца

Екзотични пилешки филенца

Станислава Вълкова (гр. Ямбол)
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Азиатска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 1 кг пилешко филе (нарязано на парчета от 4-5 см)
  • 1 глава лук (нарязан на едро)
  • 1 бр. червена чушка (сладка, нарязана на кубчета)
  • ч.ч. ананас (от консерва)
  • ½ ч.ч. кориандър (пресни, нарязани листа)
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 ч.л. микс от семена

За соса:

  • 1 ч.ч. сок от ананас (от консервата)
  • 3 скилидки чесън (счукан)
  • 3 с.л. сусам
  • 4 с.л. соев сос
  • ½ ч.л. сол
  • 1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте широк тиган, добавете кокосово масло и запържете филето за около минута от всяка страна, докато цветът на месото стане бял, но вътре все още не е сварен. Прехвърлете месото в чиния.

Избършете тигана с хартиена кърпа от течните остатъци и загрейте с 2 супени лъжици масло. Запържете лука до леко златисто. Добавете червен пипер и леко запържете за около 5 минути.


Добавете филето, парченцата ананас и листата от кориандър, зелен лук и подправете с ананасов сироп, счукан чесън, сусам, семена, сол и черен пипер. Смесете добре.

Покрийте тигана и гответе на среден огън в продължение на 10-12 минути, докато месото е напълно запържено.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *