Колкото и да се опитваме да се измъкнем от постоянното желание да си хапнем нещо сладичко, когато насреща ни стоят подобни сладкиши, рядко устояваме. Какво пък, само една хапка… обещаваме! 😉 С комплимент от „Вкусноландия“ за всички нас.
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Разтапяме маслото заедно с начупения шоколад и около 100г (2/3) от фъстъченото масло. Добавяме яйцата и захарта към шоколадовата смес и след това ваниловата захар. Прибавяме и 2/3 от фъстъците.
Разбъркваме, докато всичко се смеси. Накрая добавяме пресятото брашно и отново разбъркваме. Готовата смес изсипваме в тавичка, предварително застлана с хартия за печене.
Отгоре слагаме останалите фъстъци, фъстъчено масло и печем на предварително загрята фурна (180 градуса) за около 20-25 минути. Проверяваме за готовност, като браунито винаги трябва да остане влажно и сочно отвътре.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.