Фъстъчено брауни

Колкото и да се опитваме да се измъкнем от постоянното желание да си хапнем нещо сладичко, когато насреща ни стоят подобни сладкиши, рядко устояваме. Какво пък, само една хапка… обещаваме! 😉 С комплимент от „Вкусноландия“ за всички нас.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Фъстъчено брауни

Фъстъчено брауни

Анелия Терзиева
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Американска
Порции:16

Необходими продукти:
  

  • 1 к.ч. фъстъци (печени, белени)
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 120 г масло
  • 150 г брашно (пресято)
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 3 бр. яйца
  • 200 г шоколад (кулинарен)
  • ч.ч. фъстъчено масло
Фъстъчено брауни

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Разтапяме маслото заедно с начупения шоколад и около 100г (2/3) от фъстъченото масло. Добавяме яйцата и захарта към шоколадовата смес и след това ваниловата захар. Прибавяме и 2/3 от фъстъците.


Разбъркваме, докато всичко се смеси. Накрая добавяме пресятото брашно и отново разбъркваме. Готовата смес изсипваме в тавичка, предварително застлана с хартия за печене.

Отгоре слагаме останалите фъстъци, фъстъчено масло и печем на предварително загрята фурна (180 градуса) за около 20-25 минути. Проверяваме за готовност, като браунито винаги трябва да остане влажно и сочно отвътре.

  • Фъстъчено брауни
  • Фъстъчено брауни
  • Фъстъчено брауни
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *