Фергес с черен дроб (миш-маш по албански)

24Kitchen​

Имаме нещо много интересно, което искаме да споделим сега с вас. Миш-машът ни е много познат, но вижте само как го приготвят в Албания. Любопитно и изключително вкусно. Опитайте! 🙂

Фергес с черен дроб (миш-маш по албански)

Фергес с черен дроб (миш-маш по албански)

Стоян и Лора
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Основно
Кухня: Албанска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 500 г черен дроб (телешки)
  • 400 г домати
  • 2 бр. зелена чушка
  • 3 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 50 мл зехтин
  • ½ ч.л. червен пипер
  • 150 г извара
  • връзка магданоз
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Нарежете лука, чесъна и чушките на кубчета.

Почистете черния дроб и го нарежете на кубчета.

Запържете нарязаните зеленчуци в загретия зехтин, заедно с щипка сол. Щом се запържат, добавете червения пипер и доматите, също нарязани на кубчета.


Щом по-голямата част от водата изври, прибавете нарязания дроб. Гответе около 5 минути и изсипете изварата.

Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с наситнения магданоз.

Изсипете в тава и запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Поднесете с наситнен магданоз.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *