Имаме нещо много интересно, което искаме да споделим сега с вас. Миш-машът ни е много познат, но вижте само как го приготвят в Албания. Любопитно и изключително вкусно. Опитайте! 🙂
Фергес с черен дроб (миш-маш по албански)
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 500 г черен дроб (телешки)
- 400 г домати
- 2 бр. зелена чушка
- 3 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 50 мл зехтин
- ½ ч.л. червен пипер
- 150 г извара
- ⅓ връзка магданоз
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, чесъна и чушките на кубчета.
Почистете черния дроб и го нарежете на кубчета.
Запържете нарязаните зеленчуци в загретия зехтин, заедно с щипка сол. Щом се запържат, добавете червения пипер и доматите, също нарязани на кубчета.
Щом по-голямата част от водата изври, прибавете нарязания дроб. Гответе около 5 минути и изсипете изварата.
Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с наситнения магданоз.
Изсипете в тава и запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Поднесете с наситнен магданоз.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.