За старт на работната седмица сме ви приготвили лесна рецепта, с която много бързо можем да осигурим менюто за вечеря. Комбинираме филе от скумрия с боб. Резултатът е превъзходен. Опитайте! 🙂
Филе от скумрия върху боб
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 2 бр. скумрия (по 300 г)
- 200 г боб (бял от буркан)
- 200 г бекон (сурово-пушен)
- 1 глава лук (малка)
- 2 скилидки чесън
- ½ бр. зелена чушка
- ½ бр. червена чушка
- ½ връзка девесил
- 50 г масло
- 50 мл зехтин
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
Филетирайте скумрията и почистете от всички костици.
Намажете филетата със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Изпечете ги на плоча до златисто.
Наситнете лука, чесъна и чушките.
Бекона нарежете на кубчета, сложете в студен съд и включете котлона. Щом пусне мазнината си и започне да се пържи, добавете нарязаните зеленчуци.
Когато и те се запържат, сипете отцедения боб и поръсете половината от нарязания девесил. Гответе около 5 минути, дръпнете от огъня и добавете маслото.
Поднесете скумрията върху канапе от боб и поръсете с останалия девесил.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.