Филе от скумрия върху боб

24Kitchen​

За старт на работната седмица сме ви приготвили лесна рецепта, с която много бързо можем да осигурим менюто за вечеря. Комбинираме филе от скумрия с боб. Резултатът е превъзходен. Опитайте! 🙂

Филе от скумрия върху боб

Филе от скумрия върху боб

Стоян и Лора
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. скумрия (по 300 г)
  • 200 г боб (бял от буркан)
  • 200 г бекон (сурово-пушен)
  • 1 глава лук (малка)
  • 2 скилидки чесън
  • ½ бр. зелена чушка
  • ½ бр. червена чушка
  • ½ връзка девесил
  • 50 г масло
  • 50 мл зехтин
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Филетирайте скумрията и почистете от всички костици.

Намажете филетата със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Изпечете ги на плоча до златисто.

Наситнете лука, чесъна и чушките.


Бекона нарежете на кубчета, сложете в студен съд и включете котлона. Щом пусне мазнината си и започне да се пържи, добавете нарязаните зеленчуци.

Когато и те се запържат, сипете отцедения боб и поръсете половината от нарязания девесил. Гответе около 5 минути, дръпнете от огъня и добавете маслото.

Поднесете скумрията върху канапе от боб и поръсете с останалия девесил.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *