Тежките трапези и дългите часове, прекарани в кухнята, едва ли са стимул за всички ни да проявяваме, каквато и да е, креативност. Това е причината днес да ви предложим нещо лесно и по италиански вкусно. Докато се завъртите и направите салатата, вечерята ще е готова. Добър апетит! 🙂
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите. Измиваме ги и ги нарязваме на по 2 парчета. В леко подсолена вода ги сваряваме. Не трябва да са много сварени. След като станат готови ги режем на малки парченца като за картофена салата.
Слагаме тигана на котлона и загряваме 2-3 с.л. олио. Нарязваме гъбите на парченца. В олиото ги позапържваме. Нарязваме филето на малки тънки парчета. И тях слагаме в купата при картофите. След като запържим гъбите ги прибавяме и тях.
Нарязваме маслините на парчета. Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме прясното мляко и маслините.
Разбиваме 6 яйца в друга купа. После прибавяме и яйцата. Размекваме си 2 с.л. масло, добавяме и него. Разбъркваме добре.
Прехвърляме всичко в намазнена с масло тава. Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като се опече режем на триъгълници.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!