Време е да ви предложим най-вкусната гъбена супа. Рецепта от конкурса „Готви, снимай и спечели“, от която всеки придирчив кулинар би останал доволен. Няма да има недоволни на масата… Добър апетит! 🙂
Рецептата е част от конкурса „Готви, снимай и спечели“
Гъбена супа
Ирина Андреева (гр. Тетевен)Необходими продукти:
- 300 г гъби (пънчушки, изчистени от дръжките)
- 1 ч.ч. ориз
- 1 глава лук
- 4 стръка целина (прясна)
- 3 с.л. домати (от консерва)
- 1 с.л. брашно (по желание)
- 1 бр. яйца
- 3 с.л. кисело мляко
- 3 с.л. олио
- магданоз (пресен, за сервиране)
- черен пипер
- червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нарязвате лука на дребно и го задушавате с олиото в средно голяма тенджера. Като поомекне добавяте нарязаната целина и измитите гъби. След като се позапържат сипвате брашното. Разбърквате и подправяте със сол, черен и червен пипер.
Сипвате ориза и заливате с около 2 литра гореща вода. Ако искате супата да е по-рядка, може да добавите още вода. Варите супата до готовност на ориза. Добавяте доматите и оставяте да къкри на слаб огън около 5-8 минути.
В малка купичка разбивате яйцето с млякото. Към тях добавяте няколко лъжици от супата, за да изравните температурата на застройката. Добавяте я към супата, като бъркате непрекъснато. Оставяте на котлона още минута-две и отстранявате. Сервирате с нарязан на ситно пресен магданоз.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!