Природата ни дава всичко, от което можем да имаме нужда. От нас се иска да се възползваме разумно и да живеем здравословно. Затова сега ви предлагаме да си направим тази прекрасна гъбена супа с ориз. Само опитате!
Гъбена супа с ориз и пресен лук
Стоян и ЛораНеобходими продукти:
- 500 г кладница
- 2 бр. моркови
- 2-3 връзки пресен лук
- ½ връзка копър
- ½ връзка магданоз
- ½ връзка джоджен (и още малко за сервиране)
- 1.5 л бульон (зеленчуков)
- 100 г ориз
- 1 ч.л. червен пипер
- 60 мл зехтин
- лимонов сок (от ½ лимон)
- сол (на вкус)
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и морковите на кубчета, а лука – на ситно.
Загрейте зехтина и запържете гъбите и морковите. Добавете лука и поръсете с червен пипер.
Прибавете ориза, разбъркайте и налейте бульона. Овкусете със сол. Нарежете на ситно копъра, магданоза и джоджена и ги добавете в супата. Гответе, докато оризът се свари.
Добавете сок от лимон, поръсете с още 2 стръка наситнен джоджен и сервирайте.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.