Гъбена супа с ориз и пресен лук

24Kitchen​

Природата ни дава всичко, от което можем да имаме нужда. От нас се иска да се възползваме разумно и да живеем здравословно. Затова сега ви предлагаме да си направим тази прекрасна гъбена супа с ориз. Само опитате!

Гъбена супа с ориз и пресен лук

Гъбена супа с ориз и пресен лук

Стоян и Лора
Време за готвене: 1 час
Ястие: Супа
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 500 г кладница
  • 2 бр. моркови
  • 2-3 връзки пресен лук
  • ½ връзка копър
  • ½ връзка магданоз
  • ½ връзка джоджен (и още малко за сервиране)
  • 1.5 л бульон (зеленчуков)
  • 100 г ориз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 60 мл зехтин
  • лимонов сок (от ½ лимон)
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Нарежете гъбите и морковите на кубчета, а лука – на ситно.

Загрейте зехтина и запържете гъбите и морковите. Добавете лука и поръсете с червен пипер.


Прибавете ориза, разбъркайте и налейте бульона. Овкусете със сол. Нарежете на ситно копъра, магданоза и джоджена и ги добавете в супата. Гответе, докато оризът се свари.

Добавете сок от лимон, поръсете с още 2 стръка наситнен джоджен и сервирайте.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *