Гондоли от тиквички

След 5

В сезона на тиквичките, няма как да ги подминем и тази година. Сега ви предлагаме да ги напълним. Уж познато, но не съвсем. Вижте каква тайна ще използваме днес. Добър апетит! 🙂

Гондоли от тиквички

Гондоли от тиквички

Нуредин Реджебов
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 4 бр. тиквички (средно големи)
  • олио (за пържене)
  • ½ стрък праз лук
  • 250 г кайма
  • 150 г домати (настъргани)
  • сол (на вкус)
  • 1 с.л. вегета
  • червен пипер (на вкус)
  • 1 скилидка чесън (нарязана на ситно)
  • ½ връзка копър
  • 150 г пушен кашкавал (настърган)
  • 3 бр. домати (смлени)

Начин на приготвяне:

Разрязваме тиквичките на половина и с лъжица издълбаваме сърцевината.

В тиган, в който предварително сме сгорещили олиото, задушаваме праза, каймата, сърцевината от тиквичките, 150 г настъргани домати и вегетата. Добавяме сол и червен пипер на вкус.

Разпределяме готовата смес в тиквичките.


В тавата, в която ще ги печем, разпределяме смлените 3 домата. Подреждаме ги отгоре и завиваме с фолио. Печем за около 30 минути. След това махаме фолиото и ги оставяме да се допекат.

Когато са готови, поръсваме с пушения кашкавал и ги оставяме в топлата фурна. Кашкавалът трябва само да се разтопи. Ако предпочитате, изчакайте го да се запече.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *