Хлебен пудинг с кроасани и лешници

24Kitchen​

За начало на седмицата сме ви приготвили едно интересно предложение чак от другия край на света. Не само изглежда ефектно. Много приятен десерт, с който няма как да не блеснете. Да ви е сладко! 🙂

Хлебен пудинг с кроасани и лешници

Хлебен пудинг с кроасани и лешници

Къртис Стоун
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Австрийска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 6-8 бр. кроасани
  • ½ ч.ч. лешници (сурови)
  • 2 ч.ч. сметана (пълномаслена, течна)
  • 5 бр. яйца (голема)
  • ч.ч. прясно мляко
  • ч.ч. кафява захар
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • ½ ч.ч. лешникова паста
  • 1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Сложете лешниците в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 10 минути. След това ги прехвърлете в чиста кухненска кърпа. Хванете краищата на кърпата с една ръка, а с другата търкайте лешниците, за да падне обвивката им. След това ги нарежете.

Разрежете всеки кроасан на 6 парчета с помощта на назъбен нож. Разпределете ги в една голяма или в две по-малки тавички и ги запечете за 8 минути на 160 градуса.

В голяма купа разбийте яйцата и добавете прясното мляко, сметаната, захарта и ваниловия екстракт.


Подредете един слой парчета кроасани в овална тавичка (диаметър 30 см) и залейте с част от течната смес. Останалите парчета кроасани сложете в купата и ги разбъркайте добре. Оставете ги да се накиснат в течността за 30 минути.

Поръсете нарязани лешници върху кроасаните в тавата и разпределете половината лешникова паста. След това изсипете останалите накиснати кроасани. Поръсете отново с лешникова паста, лешници, а накрая – със захар. Печете на 190 градуса 30 минути. Може да изпечете хлебният пудинг и в еърфрайер.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *