За начало на седмицата сме ви приготвили едно интересно предложение чак от другия край на света. Не само изглежда ефектно. Много приятен десерт, с който няма как да не блеснете. Да ви е сладко! 🙂
Хлебен пудинг с кроасани и лешници
Къртис СтоунНеобходими продукти:
- 6-8 бр. кроасани
- ½ ч.ч. лешници (сурови)
- 2 ч.ч. сметана (пълномаслена, течна)
- 5 бр. яйца (голема)
- 1¾ ч.ч. прясно мляко
- 1¼ ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. ванилова есенция
- ½ ч.ч. лешникова паста
- 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Сложете лешниците в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 10 минути. След това ги прехвърлете в чиста кухненска кърпа. Хванете краищата на кърпата с една ръка, а с другата търкайте лешниците, за да падне обвивката им. След това ги нарежете.
Разрежете всеки кроасан на 6 парчета с помощта на назъбен нож. Разпределете ги в една голяма или в две по-малки тавички и ги запечете за 8 минути на 160 градуса.
В голяма купа разбийте яйцата и добавете прясното мляко, сметаната, захарта и ваниловия екстракт.
Подредете един слой парчета кроасани в овална тавичка (диаметър 30 см) и залейте с част от течната смес. Останалите парчета кроасани сложете в купата и ги разбъркайте добре. Оставете ги да се накиснат в течността за 30 минути.
Поръсете нарязани лешници върху кроасаните в тавата и разпределете половината лешникова паста. След това изсипете останалите накиснати кроасани. Поръсете отново с лешникова паста, лешници, а накрая – със захар. Печете на 190 градуса 30 минути. Може да изпечете хлебният пудинг и в еърфрайер.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.