Хляб с гъби и сирена

24Kitchen​

Тази рецепта е вкусно и ароматно изкушение, което съчетава традиционния вкус на домашно приготвения хляб с богатството на гъбите и сирената. Този хляб не само че изглежда впечатляващо, но и предлага наслада за всички сетива. Само опитайте…

Хляб с гъби и сирена

Хляб с гъби и сирена

Стоян и Лора
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 1 бр. хляб (кръгъл, с квас)
  • 500 г гъби (печурки)
  • 200 г кашкавал
  • 150 г топено сирене
  • 100 г масло (краве)
  • 4 стръка пресен лук
  • 1-2 стръка мащерка
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Обелете гъбите и ги нарежете на тънко. Запържете ги в тиган с 20 г сгорещено масло. Добавете листенца мащерка и дръпнете съда от котлона.

Разрежете внимателно хляба на квадратчета, без да докосвате долната кора, трябва да остане цяла.

Останалото масло оставете да се размекне и смесете с нарязания на ситно пресен лук и сол на вкус.

Разпределете в разрезите на хляба нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби. Притискайте хубаво продуктите в отворите. Хубаво разпределете и маслената смес и поръсете с настърган кашкавал.


Завийте напълнения хляб в алуминиево фолио. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

След това махнете фолиото запечете за още 10 минути.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *