За днешния зимен ден „Експериментите на мама“ ни е приготвила основно ястие с патладжан от иранската кухня. Нека опитаме нещо интересно. Добър апетит! 🙂
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лук, морков и чесън и ги задушаваме в олио. Добавяме месото, нарязано на кубчета, и запържваме и него.
След това добавяме доматено пюре и малко вода, сол, 1 ч.л. куркума и сок от 1 лимон. Бъркаме, докато се сгъсти.
Отделно обелваме и нарязваме патладжан на филийки. Посоляваме и оставяме за 30 минути да се изчисти от горчилката и да пусне вода. Запържваме патладжана, а след това го нарязваме на парчета. Добавяме го към останалата смес.
Сваряваме ориз басмати със сол и олио.
В чиния слагаме от ориза, а отгоре от вкусния ни хорещ бадемджан.
Може да пробвате и комбинацията с паста орзо вместо ориз. 😊
Любовта на Марги към готвенето започва още от детството, а по време на майчинството осъзнава, че това е точният момент за развитие и креативност. Обича да изпробва нови рецепти, като най-интересни са ѝ сладките изкушения.