Италия е една от любимите ни семейни дестинации. За жалост, тази година ще отложим пътуванията, но ще продължим да се наслаждаваме на любимите си рецепти, в които сме се влюбили при посещенията си там и вече са част от нашето меню! И така, представям ви рецептата, която имам от приятелка, живееща от много години в Перуджа.
Рецептата е част от конкурса „Кулинарно пътешествие“
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето и захарта, добавяме олиото и ванилията. Брашното се пресява и към него се добавя бакпулвера.
Към яйчената смес на части добавяме брашното до меко тесто. Тестото се разточва веднага, поставя се в тавичка, набожда се с вилица и се пече до зачервяване.
Докато основата се охлажда, приготвяме яйчения крем или ванилов пудинг, с които се запълва основата. Плодовете се почистват, нарязват и подреждат според сезона, вкуса и предпочитанията.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!