Картофен накип с подправки

След 5

Картофеният накип е традиционно българско ястие, което се приготвя изключително бързо и лесно. Поднася се със заливка от кисело мляко и салата по избор. Да ви е вкусно!

Рецептата е част от конкурса “Мисия мама”

Картофен накип с подправки

След 5
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 600 г картофи (варени)
  • 100 г масло (меко)
  • 4 бр. яйца
  • 1 с.л. брашно
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • червен пипер (на вкус)
  • чубрица (на вкус)
  • мащерка (на вкус)

Начин на приготвяне:
Маслото се разбива с жълтъците, брашното, солта, черния пипер и мащерката. Към тази смес се прибавят настърганите на едро сварени картофи и отново се разбърква.


Добавят се разбитите на сняг белтъци, разбърква се всичко и сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка.

Пече се в предварително загрята силна фурна за 15 мин., след което се поръсва с настърган кашкавал, червен пипер и чубрица и накипа се допича за още 5 мин.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *