Картофени кюфтета с еленски бут

24Kitchen​

Какво ще кажете днес да разнообразим любимите ни картофени кюфтета? Няма да има изненада само в съставките, а и в начина на приготвяне. За да допълним вкуса, ще използваме нещо истинско българско – еленски бут.

Ако досега ви е било трудно да постигнете съвършенство при приготвянето им, сега ще го направите – хрупкави отвън, сочни и приятни отвътре. Опитайте и да ви е сладко!

Картофени кюфтета с Еленски бут

Картофени кюфтета с еленски бут

Стоян и Лора
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 500 г картофи (сварени и обелени)
  • 80 г кашкавал
  • 50 г еленски бут
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 бр. яйце
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

За панировката:

  • 2 бр. яйца
  • брашно (за овалване)
  • галета (за овалване)

За гарниране:

  • 200 г заквасена сметана
  • киселец (микро) или връхчета копър

Начин на приготвяне:

Намачкайте сварените и охладени картофи и ги сложете в голяма купа. Прибавете нарязания на ситно еленски бут, наситнения пресен лук, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус.

Добавете 1 яйце, зехтина и брашното. Разбъркайте добре. С навлажнени ръце оформете средно големи кюфтета.


Оваляйте ги в брашно, потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галета. Сложете кюфтетата в еърфрайър и гответе на 180 градуса за 20 минути или ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Гарнирайте кюфтетата със заквасена сметана, листенца микро киселец и сервирайте.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *