Рецептата за „Картофени пантофки“ идва от Апенините. Казано с други думи това е една много приятна рецепта с италиански привкус. Опитайте и споделете!
Рецептата е част от конкурса „Семейна вкусотия“
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват се, разрязват се наполовина и се издълбават.
Шунката, сиренето, гъбите, майораната и черния пипер се разбъркват, като към тях се прибавят и издълбаната част от картофите.
Със сместа се пълнят картофите, нареждат се в тава, намазана със зехтин, поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат в предварително загрята силна фурна.
Сервират се с чаша вино.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!