Картофени пантофки

След 5

Рецептата за „Картофени пантофки“ идва от Апенините. Казано с други думи това е една много приятна рецепта с италиански привкус. Опитайте и споделете!

Рецептата е част от конкурса „Семейна вкусотия“

 

Картофени пантофки

Картофени пантофки

След 5
Време за готвене: 1 час
Ястие: Предястие
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 1 кг картофи
  • 200 г шунка
  • 100 г сирене
  • 5 бр. гъби (запържени)
  • кашкавал (за поръсване)
  • черен пипер
  • майорана
  • зехтин

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват се, разрязват се наполовина и се издълбават.


Шунката, сиренето, гъбите, майораната и черния пипер се разбъркват, като към тях се прибавят и издълбаната част от картофите.

Със сместа се пълнят картофите, нареждат се в тава, намазана със зехтин, поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат в предварително загрята силна фурна.

Сервират се с чаша вино.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *