Едни страхотни картофки от индийската кухня. Тъй като има различни варианти за приготвянето им, спрях се на такъв по-близък до нашия вкус. Картофките са като сотирани, поднесени с по-различни подправки и много вкусни. Може да се хапват самостоятелно с млечно-майонезен сос или като гарнитура към печено месо.
Картофи „Бомбай“
Дарина НиколоваНеобходими продукти:
- 2 ч.л. кимион (семена)
- 2 ч.л. синапено семе (черно)
- 1 кг картофи (сварени, обелени и нарязани на едри кубчета)
- 1 скилидка чесън (голяма, нарязана на ситно)
- 3 с.л. масло
- 3 с.л. олио
- 1 бр. люта чушка (зелена, нарязана на ситно, без семките)
- ¼ ч.л. куркума (на прах)
- лимонов сок (от половин лимон)
- сол
- черен пипер
- 2 с.л. листа от кориандър (нарязани на ситно)
Начин на приготвяне:
Маслото и олиото се загряват в голям тиган. Запържват се семената от кимион и синап. Добавят се чесънът и картофите и се пържат от всички страни до златисто. Подправят се със ситно нарязана люта чушка, куркума, сол и пипер, разбъркват се в тигана и се сервират горещи, поръсени с лимонов сок и нарязан на ситно кориандър.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!