Картофи с грах и пилешки бутчета на фурна

След 5

Грахът е един от малкото членове на семейство бобови, който може да се намери и в прясно състояние, но това са само около 5% от отглеждания грах. Останалият се предлага замразен или консервиран. Замразеният грах е по-предпочитан от консервирания, тъй като запазва своите вкусове и има по-ниско съдържание на натрий.

Необходими продукти:
долни пилешки бутчета
замразен грах или 1 голяма кутия консервиран
глава кромид лук
3 с.л. домати
5 картофа
1 пилешки бульон
4 с.л. олио или зехтин
1 с.л. брашно
червен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се запичат предварително, за да добият по-изпечен вид и вкус. Лукът се запържва в олио, след което се добавят доматите и нарязаните картофи и се запържват, като се прибавят и брашното и червения пипер. След като се прибави и грахът се добавя и вода, а отгоре се нареждат бутчетата. Ястието се слага във фурната и се пече до готовност.


Автор: Стоянка Любенова (гр. Перник)

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *