Кекс с орехи и кокосова захар


🎂 Кекс с орехи и кокосова захар: топлина от фурната, уют в душата 🥥🌰

В някои дни не ти трябва много – само аромат на нещо печено, който се промъква тихо от кухнята и обгръща целия дом в усещане за спокойствие. Представи си: кекс, който не просто е сладък, а носи онази карамелена дълбочина на кокосовата захар и неочаквано приятно хрупане от печени орехи.

Това не е просто десерт. Това е малко завръщане към себе си.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Кекс с орехи и кокосова захар

Кекс с орехи и кокосова захар

Анелия Терзиева
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. яйца
  • 250 г брашно
  • 30 г нишесте
  • 180 г кокосова захар
  • 3 с.л. заквасена сметана (или кисело мляко)
  • 170 мл прясно мляко
  • 100 мл олио
  • 1 саше ванилия
  • 1 пак. бакпулвер
  • 1 ч.ч. орехови ядки
  • кора от портокал (от половин портокал)

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме сметаната, прясното мляко и олиото и разбиваме отново. Пресявяме нишестето, брашното и бакпулвера и на части добавяме сухите съставки към течната смес. След като се получи хомегенно кексово тесто прибавяме орехите и ванилията.

Изсипваме в намаслена и набрашнена кексова форма и печем за около 40 минути на 170-180 градуса.

Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *