Сега ще си приготвим сладкиш, на който напоследък рядко обръщаме внимание. Кексът не изисква особени усилия, но пък е толкова приятен, когато го има на масата. Ето как ще ги направим днес. Да ви е сладко! 🙂
Начин на приготвяне:
Яйцата и маслото ги оставяме на стайна температура. Яйцата, които използвах са големи, домашни и затова и кексът, освен от маслото и банана, придоби още по-жълтичък цвят.
Маслото трябва да е достатъчни меко. Аз ползвах немско масло 1/2 от 250 грама. Маслото заедно с пудрата захар го разбиваме с миксер в дълбока купа продължително.
В отделна купа разбиваме яйцата с миксер също много добре. Прибавяме яйцата към маслото и пудрата захар. Добавяме към сместа и киселото мляко. Пак разбиваме.
Пресяваме брашното. Смесваме брашното с бакпулвера, разбъркваме, за да се премеси добре и го добавяме постепенно към купата с продуктите, които вече разбихме.
Разбъркваме добре всичко с лъжица. Режем на дребно с нож 50 грама млечен шоколад. Шоколадът, който използвам в случая, е български фин млечен. Бананът го режа на малки парченца.
Мажа формата за кекс с олио или с маргарин и посипвам с брашно. Изсипваме сместа. Печем в загрята фурна на 180 градуса.
Вече готов кекса го обръщаме и слагаме в подходящ съд. Поръсваме го с пудра захар с помощта на цедка. Като изстине леко го режем на парчета.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!