Кекс с ягоди и сметана

След 5

Сметана, ягоди… почти идеална комбинация. Днес обаче няма да се отдаваме на нощни мисли, а ще добавим тези два любими продукта към страхотен ароматен кекс. Да ви е сладко!

Кекс с ягоди и сметана

Кекс с ягоди и сметана

Виолета Матева (гр. Камено)
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:1

Необходими продукти:
  

  • 5 бр. яйца
  • 250 г захар
  • 250 г брашно
  • 1 пак. бакпулвер
  • 6 с.л. олио
  • 6 с.л. сок от портокал
  • 1 бр. кора от портокал (настъргана)
  • 10 бр. ягоди
  • 6 листа мента (прясна)
  • 100 мл сладкарска сметана
  • 100 г течен шоколад

Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта с миксер, добавя се олиото, портокаловия сок и настърганата кора, накрая брашното с бакпулвера.

Отделя се 1 ч. ч. от сместа и се разбива с течния шоколад. В намаслена и набрашнена форма за кекс сипваме от бялата смес и тук там от шоколадовата и така докато свършат.

Печем в загрята фурна 170 градуса 45-50 минути до суха клечка. Изважда се и охлаждаме.


С нож за хляб се срязва през средата и се намазва с предварително разбита сметна с 1 с. л. захар Захлупва се отгоре с втората половина. Намазва се слой сметана и се украсява с парченца ягодки и листа мента.

Тази седмица в „Обичам те, храна!“ ви представяме страхотна рецепта, изпратена от вас. Ако и вие искате да се похвалите с кулинарните си умения… гответе, снимайте и пращайте! 🙂

 

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *