Кифлички с извара и зелени подправки

След 5

Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя е добър източник на незаменими аминокиселини и белтъчини. Съществуват различни видове извара, които зависят от различни начини на добиване и наличието или отсъствието на определени добавки към основната суровина.

В зависимост от начина, по който се приготвя, изварата бива сирищно или термично пресечена. В първия случай се използва сирище – комплекс от ензими, отделяни от стомаха на преживни животни. Обикновено се влага и закваска от микробни култури. Вторият начин става чрез загряване и пресичане на суроватка или мътеница. Съдържанието на вложени мазнини в продукта определя друго подразделяне – на пълномаслена, полумаслена и обезмаслена.

Рецептата е част от конкурса „Пролетта е вкусна“

Необходими продукти:
500 г брашно
1 бакпулвер
250 мл прясно мляко
1яйце
230 г кашкавалена извара
1 стрък пресен лук (само зелената част)
1 ч.л. пресен копър
1 ч.л. пресен магданоз
сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното с бакпулвера. В друга купа смесете изварата с яйцето и наситнените зелени подправки. Прибавете ги към брашното и заедно с останалите продукти замесете меко тесто.

Намаслете големи формички за мъфини. Разделете тестото на 8-10 топки и ги поставете във формите. Намажете ги с кисело или прясно мляко, поръсете със семена и печете на 190 градуса около 30 минути.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *