Кисели патладжани

След 5

Сега ви предлагаме ястие, приготвяно още през 1870 г. Може да изглежда странно, но е интересно да го опитаме. На всичко отгоре се приготвя и изключително лесно. Да ви е сладко!

Кисели патладжани

Кисели патладжани

Таня Стоянова
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Предястие
Кухня: Българска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. патладжани (средно големи)
  • 1 глава лук
  • ½ ч.ч. оцет
  • 2 с.л. мед
  • 3 щипки сол
  • 180 мл вода

Начин на приготвяне:

Запържваме лука в зехтин до златисто. После пак в зехтин запържваме за кратко патладжаните. След това връщаме лука в тигана при патладжаните, добавяме оцета, меда и солта. Наливаме водата и оставяме, докато течността се изпари.


След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *