Имам любими сладки, които моят мъж ми носи от Белгия. Купува ги в еднa от големите вериги супермаркети там и са уникално вкусни. Mога да кажа че съм влюбена в тези сладки. Тук в България тази верига я има, само че въпросните сладки ги няма… Къде ли не ги търсих, писах писма с молба да ги заредят, уви не ме огря. 🙂
Пробвах много рецепти от нета, които все не ставаха точно като купените и накрая се отказах. Реших, че куфарът на мъжа ми ще си остане разделен на две, половината за дрехи и другата половина празно място – да го пълни със сладки и да ми ги носи. 🙂 До днес!
Излежавайки се гледах как Рудолф Ван Веен в предаването си по телевизията представяше рецепта – не каква да е, а точно за моите сладки, които обичам толкова много! Представи ги толкова лесни и с простичка рецепта, само с три продукта. Казах си – само това ли? Естествено веднага скочих – ще ги правя! Запретнах ръкави, направих ги и ето най-накрая открих точния вкус. Предлагам ви да ги опитате, хрупкави отвън и много мекички отвътре, това са моите любимииии кокоски!
Четете всеки понеделник „Вкусните изкушения на Сия“
Необходими продукти:
250 г захар
250 г кокосови стърготини
4 яйца
Начин на приготвяне:
В купа се поставя захарта, кокосовите стърготини и яйцата. Всичко се омесва с ръка до хомогенна мокра лепкава смес. С помощта на лъжичка за сладолед се гребва от сместа и така лесно се оформят сладки с еднаква големина.
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-15 мин. до получаване на златист загар.
От тези продукти се получават около 20 бр. кокоски в зависимост от големината. В оригиналната рецепта бяха поднесени слепени по две с крем, аз обаче ги предпочитам така – простички. 🙂 Да ви е вкусно!
Още рецепти на Сия може да откриете в страницата ѝ „Експлозия от вкусове и аромати“
Това е София! София Рибагина! Всички в кулинарните групи обаче я познават като Сия или Муцунка. Предпочита домашно приготвената храна, избягва полуфабрикатите и консервираните продукти. Признава си, че обожава всичко, направено от тесто – прясно изпечен хляб или красива пухкава питка.