Често се ровя в интернет за бързи и лесни рецепти, а понякога те сами ме намират. Днешната е от тези, които сами „дойдоха“ при мен и определено стана фаворит в раздел „хрупки“. Рецептата е на Йоланта Делибозова, което означава само едно – страхотен резултат. 🙂
Четете всеки четвъртък „С дъх на Mimoza“
Начин на приготвяне:
Водата се смесва със зехтина и солта. Добавя се брашното и се омесва меко и еластично тесто. Завива се в домакинско фолио и се оставя за половин час.
Тестото се разделя на 5-6 части. Взема се едната и се разстила върху хартия за печене. Трябва да се получи много тънка кора. Тестото е изключително лесно за работа и се разстила само с ръце.
Заедно с хартията се прехвърля в голяма плитка тава (тази към фурната е идеална за целта, ако имате такава). Намазва се със смес от 1 сл. зехтин и 1 с.л. вода. Поръсва се със семена и се нарязва.
Няма нужда парчетата да са с правилна форма. Пекат се в предварително загрята на 170 градуса фурна до златисто – не повече от 10 минути.
Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.