Крем от тиква

Преди да сме изпратили месец януари, ви предлагам да приготвите това лесно и много вкусно кремче. Със сигурност и на вас ви е останала някоя и друга тиква в мазето, която така и така не се решихте в какво да приложите. Възползвайте се от идеята ми са нещо сладко, бързо и полезно. Нека, като за последно, се насладим на зимните вкусове и аромати. 🙂

Четете всеки петък “Вкусотийките на Jolie“

Крем от тиква

Крем от тиква

Ирина Андреева
Време за готвене: 10 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 2 ч.ч. пюре от тиква
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 с.л. масло (меко)
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1 щипка карамфил
  • 1 щипка джинджифил (на прах)
  • 1 с.л. мед

За сервиране:

  • сладко (по избор)
  • ядки (по избор)

Начин на приготвяне:
Всички продукти се смесват в купа, като млякото предварително се затопля леко. Пасира се до гладък крем и се разпределя в чаши или купички.


Сервира се, гарниран с лъжица от любимото ви сладко и се поръсва с натрошени ядки по желание.

Още рецепти на Jolie може да откриете в страницата ѝ „Манджичките на Jolie“

Ирина Андреева

За Ирина (Jolie) кулинарията е нещо повече от любов към храната – тя е необяснима страст и удоволствие да създаваш изкуство. А резултатите са проверени и вкусни. Не винаги лесни, но гарантирано апетитни!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *