Крем супа от червена леща

След 5

Въпреки че у нас по-популярна е кафявата леща, в световен мащаб червената е най-често отглежданата. Първо бива култивирана в Турция и Сирия преди около 7000 години, което обуславя широкото ѝ разпространение в ориенталската кухня. Там се използва за крем супи, пастети и кърита.

Крем супа от червена леща

След 5
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Супа
Кухня: Азиатска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 150 г леща (червена)
  • 1 бр. картофи
  • 1/2 бр. бульон (пилешки, на кубчета)
  • 500 мл вода
  • кимион
  • куркума
  • чесън (на прах)

Начин на приготвяне:
Леща се измива добре. Картофът се реже на много дребно. Всичко се слага в тенджера. Залива се с водата. Добавят се подправките и бульонът и се оставя на среден огън да ври. След като омекнат картофите е готово. На лещата ѝ трябва много малко. Оставя се леко да се охлади и се пасира.


krem-supa-ot-chervena-leshta-2
След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *