Кюфтенца от тофу с моркови и кашу

След 5

Ето нещо приятно за летните жеги. Свежо и вкусно решение за всички, които търсят здравословни алтернативи на традиционните ястия. Днес ще си приготвим кюфтенца от тофу с моркови и кашу.

Идеални са за вегетарианци и вегани, както и за всички, които искат да добавят повече растителни храни към своята диета, без да се лишават от наситени вкусове и аромати. Добър апетит, приятели! 🙂

Кюфтенца от тофу с моркови и кашу

Кюфтенца от тофу с моркови и кашу

Станислава Вълкова (гр. Ямбол)
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 300 г тофу
  • 250 г моркови
  • 1 чаша кашу
  • 2 стръка пресен лук (нарязан)
  • 1 ч.л. риган (или сух босилек)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • олио (за пържене)
  • масло

Начин на приготвяне:

Смелете тофуто, морковите и кашуто в кухненски робот. Смесете с останалите съставки и оформете кюфтенца.

Загрейте олиото в тиган и изпържете от двете страни до златисто. Сервирайте горещо с подходяща сезонна гарнитура или салата.


Полезен съвет: Вместо да пържите, можете да поставите кюфтенцата върху намазнена тава и да поставите в предварително загрята фурна на 180 градуса. След около 10 минути ги обърнете и печете още 10 минути.

За да предотвратите изсъхването на кюфтенцата, препоръчително е да нанесете малко масло върху тях, преди да ги поставите във фурната.

След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *