Ще започнем работната седмица с нещо приятно, по италиански вкусно и свежо. Събираме няколко любими продукта в едно, за да се насладим на тези хубави кюфтенца. Опитайте!
Кюфтенца с прошуто, рикота и бадеми
Лука ЧианоНеобходими продукти:
- 80 г пармезан
- 40 г прошуто
- 100 г филирани бадеми
- 400 г рикота
- 100 г брашно (с набухвател)
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 бр. яйца
- сол
- черен пипер
- 1 л олио (за пържене)
- 100 г конфитюр (по избор)
Начин на приготвяне:
В купа смесете яйцата и рикотата и разбъркайте. Добавете нарязаното на много ситно прошуто и разбъркайте отново. Добавете фино настъргания пармезан, както и брашното и бакпулвера. Разбъркайте.
Нарежете или смелете едро филираните бадеми и ги разстелете в тавичка.
С помощта на две лъжици оформете продълговати кюфтенца. Оваляйте всяко добре в бадемите.
Загрейте олиото в дълбок съд до 180 градуса. Пържете кюфтенцата по 2-3 минути от всяка страна. Поставяйте и обръщайте кюфтенцата с помощта на решетеста лъжица. Извадете кюфтенцата върху кухненска хартия.
Прехвърлете кюфтенцата с прошуто, рикота и бадеми в голяма чиния и ги поръсете с малко настърган пармезан.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.