Лангустини със сос Тартар

24Kitchen​

Лангустините със сос Тартар са изискано кулинарно изкушение, което съчетава нежната сладост на морските дарове с прекрасния, кремообразен вкус на класическия сос. Всеки лангустин е внимателно приготвен, за да запази своята сочност и деликатна текстура, перфектно допълнени от освежаващия сос Тартар. Тази гурме наслада е идеална за специални поводи и ще остави незабравимо впечатление у всеки ценител на добрата храна.

Лангустини със сос Тартар

Лангустини със сос Тартар

Марк Мориарти
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Основно
Кухня: Ирландска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 12 бр. лангустини (големи)
  • 200 г хляб (стар)
  • 3 бр. яйца
  • 50 мл прясно мляко
  • 50 г брашно
  • 25 г каперси
  • 50 г кисели краставички
  • 1 шепа копър
  • 1 шепа естрагон
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 бр. лимон

Начин на приготвяне:

Отделете главата и щипките на лангустините от опашката. Внимателно счупете черупката на опашката и я обелете. Отстранете храносмилателния тракт. Подредете месото от опашките в тавичка.

В една купа сипете брашно с щипка сол, във втора разбийте яйцата с прясното мляко, а в третата сипете смлените хлебни трохи.

Сипете 1-2 пръста олио в тиган за пържене и го загрейте. Потопете всяка лангустина първо в брашното, след това в яйцата и накрая в хлебните трохи. Направете го още веднъж – първо в брашно, после в яйца, накрая в хлебни трохи. Пържете лангустините на порции, до тъмно златисто от двете страни.


За соса Тартар нарежете на ситно киселите краставички и ги сложете в купичка. Добавете каперсите и нарязаните на ситно магданоз, копър и естрагон. Добавете майонезата. Настържете фино лимонова кора и изтискайте лимоновия сок. Овкусете със сол и разбъркайте добре.

Поднесете панираните лангустини със сос Тартар.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *