Преди известно време бях на бригада в САЩ. В щата Флорида, където работех няколко месеца, на почит е този лайм пай, който по името на Флорида Кийс и местните лаймчета се нарича Key Lime Pie. В оригиналната рецепта се използват пълнозърнести крекери, но може да ги замените с бисквити по ваш вкус. Сокът и кората от лайм може да комбинирате с такива от лимони.
Рецептата е част от конкурса „Кулинарно пътешествие“
Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите с помощта на блендер. Добавяме разтопеното масло към тях и разбъркваме, докато се получат маслени трохи. Притискаме маслените трохи към дъното на намаслена форма за пай и оформяме основата. Печем за около 8-10 минути и охлаждаме.
Разбиваме жълтъците с кондензираното мляко. Добавяме и сока от лайма, както и настърганата кора. Изливаме тази смес върху основата и печем за около 20-25 минути на 160 градуса.
Докато се пече, разбиваме останалите белтъци със захарта на твърд сняг. Разстиламе върху готовия пай след като го извадим от фурната и печем за още 3-4 минути, докато връхчетата от белтъците леко покафенеят. Оставяме пая поне за 2-4 часа в хладилник и поднасяме.


© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!